problem buke imaju i:
pratite nas...

15.09.2011
Mislim da je ipak velika vecina u Trnovcici ipak za ta zvona i ako vam se ne sviđaju, to ipak ostaje vaš osobni problem.
Cudi me da toliko energije ulažete u to, pa se pitam (pogotovo nakon citanja kako zvona utjecu na vas) što vi zapravo uopce radite u životu? Odbrojavate do iduceg udarca zvona? Zar vam je doista toliko dosadno?

Mislim da bi trebali shvatiti da živite u glavnom gradu jedne države i naravno da on nije ni tih ni miran. Ako vam je toliko do mira, odite na selo, planine, tamo vas ništa nece smetati. Vi bi vjerojatno i kad grmi potpisivali peticiju protuv neznam koga jer nemožete spavati.
Što bi tek da živite u centru i svaki dan udari Gricki top u podne kao da su Turci navalili na grad. I meni smeta kad zuji obližnja lampa u ulici. Znaci li to da cu je srušiti ili pisati peticiju za to?
Što bi tek bilo da živite u nekoj zemlji gdje je vecina islamske vjeroispovjesti pa da vam se svaki dan moli gromoglasno neki njihov svecenik više puta na dan u dužim fazama?
Malo snošljivosti prema drugima, nebi vas ubilo...
Dragi susjede,
Ja znam da velika većina u Trnovčici ipak ne stanuje na 150m od crkve.
Pozivam te na kavu, slobodno dođi, možemo mirno porazgovarati.
Bilo bi pošteno reći u kojoj ulici živiš jer kao što sam napisao više puta na više mjesta - nisu svi jednako udaljeni od crkve i ne čuju zvona svi jednako.
Snaga zvona koja se čuje ovisi o udaljenosti i poziciji u odnosu na crkvu.


Nije mi drago da itko trpi zbog buke jer buka je veliki neprijatelj ljudskog zdravlja.

Zanimljivo je da svi dušebrižnici koji se pozivaju na snošljivost traže da ja budem taj koji treba biti snošljiv i trpiti buku. Ma da?
Zašto se ta snošljivost ne bi postavila tako da se zvona utišaju odnosno nepotrebnim dijelom ukinu?
Vjerujte mi, sasvim sam razuman sa svojim zahtjevima.
Ni na kraj pameti mi nije ukidati Zdravo Marije. Samo jutarnju želim utišati na prihvatljivu razinu jer me budi iz sna.
Sve otkucaje sata želim ukinuti jer nemaju veze s vjerom. Želim ali sam spreman na razuman kompromis.
U Trnovčici više nema mira. Nemojte u meni tražiti krivca, ja sam bio samo dovoljno iziritiran bukom da stanem ispred svih i žalim se na buku u ime svih kojima smeta.

Onda, može kavica?

U stvari, pozivam sve da se okupimo i probamo naći kompromisno rješenje gdje neće biti niti pobjednika niti poraženog nego će svi otići sretni, u miru.