problem buke imaju i:
pratite nas...

14.09.2011
Slažem se sa svima. Ista stvar je i kada se sa Đamije čuje snimljeni zvuk pozivanja vjernika. Ali ne treba zaboraviti da danas kupce proizvoda dozivaju jumbo plakati, televizija itd, crkveni marketnik postaje sve tiši. To uzrokuje pad broja kupaca, a kupce nekako treba podsjetiti da je dućan otvoren. Dakle zvona moraju zvoniti.
Ne mogu se složiti s vama.
Nemam ništa protiv da vjerske ustanove zakupljuju jumbo plakate po gradu ili da zakupljuju oglasni prostor na televiziji ili radiju.
Jumbo plakat ne utječe na kvalitetu života. Oglas kao i svaki drugi.
Reklama na televiziji se može ugasiti ili se može prebaciti na drugi program.
Na radiju ista stvar, osim toga postoje radio postaje koje emitiraju isključivo katolički sadržaj. ODLIČNO. Tko voli neka sluša.

Problem je što su crkvena zvonjava odnosno pozivi sa džamije NEISKLJUČIVI odnosno ne možemo prebaciti na drugi program. Buka dopire do nas htjeli mi to ili ne.
Što bi rekli da neki trgovački centar počne svakih 15 minuta zvoniti svojim zvonima? I ne bi mu bila baš neka reklama, zar ne?

Moram još skrenuti pozornost na razliku zvuka kojeg proizvodi zvuk iz zvučnika u odnosu na 4 zvona ukupne težine preko 2 tone i 200 kilograma.