problem buke imaju i:
pratite nas...

20.09.2011
"Možete li navesti kakva je veza građevinske dozvole i buke crkvenih zvona? "

Naravno,buka crkvenih zvona dolazi sa zvonika koji ima uredne papire,koja ne krši apsolutno nikakav zakon dok ga vi uredno kršite već 30tak godina,a vjerujem da ćete ga i nadalje kršiti kao i 40% stanovnika trnovčice koji imaju nesređene papire za objekte u kojima žive.
Da se razumijemo,ne idem u crkvu i ne smatram se vjernikom (barem ne u smislu kršćanstva,islama ili neke druge poznate vjere) niti mi smetaju zvona ali vi pokušavate nešto za što (pravno gledajući) nemate prava jer vaša kuća ne postoji u papirima.
Pazite samo da na kraju svega ne opečete svoje prste (ne ovo nije prijetnja).
Slažem se da bilo kakva buka može smetati ali ne vidim smisao svega ovoga.....postoje institucije koje se bave ovakvim problemima i vjerujem da ste već poduzeli mjere i istima prijavili problem zvonjave (moram vas razočarati dobit ćete jednu veliku k.... od njih)
Meni je drago da razumijete da bilo kakva buka može smetati. To je već puno jer mnogi to ne žele priznati.

Ne vidim svrhe opravdavati se bilo kome o vlasničkim stvarima. Nisam niti vlasnik zemljišta niti kuće u kojoj živim ali to u ovom slučaju govori o tome dokle je strana pobornika zvona spremna ići.
Činjenica je da dobar dio objekata u Trnovčici nije riješen "papirnato" ali to svakako ne umanjuje objektivni problem prekomjerne zvonjave u Trnovčici.

Ja vas još jednom pitam, kakav certifikat ili atest na buku imaju zvona ugrađena u zvonik?

Institucije rade svoj posao po zakonima odnosno kako im se naredi. Smatram da je buka sa svih vjerskih objekata nepravedno izuzeta iz Zakona o zaštiti od buke. Nepravedno na račun manjine ljudi koja živi u dovoljnoj blizini takvih objekata i koji su prisiljeni trpiti prekomjernu buku bez ikakve mogućnosti na pravnu zaštitu.
Nema ničeg goreg nego kada čovjek ostane bez pravne zaštite.