problem buke imaju i:
pratite nas...

18.04.2012
Epilepsija je vrlo kompleksan poremećaj rada mozga i nikako se ne može reći da je naše znanje potpuno. Ali može se reći da dovoljno znamo da u najvećem broju slučajeva epilepsiju možemo uspješno liječiti, te da se provode brojna istraživanja koja svakodnevno proširuju naše znanje.

Što se tiče buke i epilepsije, ona se najbolje može povezati s takozvanim refleksnim epilepsijama. Dok su kod većine oboljelih napadaji iznenadni i ne mogu se povezati s nekim vanjskim podražajem, kod refleksnih epilepsija napadaj je uglavnom provociran nekim "vanjskim" događajem. Najčešće su tzv. fotosenzitivne epilepsije, kad neki vidni podražaj, npr. bljeskanje u disko-klubu dovede do napadaja. Ali mogući su i drugačiji podražaji, npr. iznenadni zvuk zvonjenja telefona ili drugi nagli zvučni podražaj. Ako se takva refleksna epilepsija dijagnosticira, onda je uz liječenja tabletama potrebno i izbjegavati podražaje koji mogu provocirati napadaje.

Buka se može povezati s epilepsijom i na drugi način. Npr. život u prevelikoj buci djeluje kao kronični stres, a to može negativno djelovati i na epilepsiju.
izvor: C/P mail neurologa