problem buke imaju i:
pratite nas...

03.10.2011
Citat 1. "Čujem zvona i više niti ne čujem. Dodajem da imam četvero djece do 11-te godine, najmladje dijete će sad navršiti godinu i niti jedno od njih se nije probudilo niti jedno jutro zbog te "strašne buke".

To što Vi "čujete, a više niti ne čujete" zvonjavu ni na koji način ne obvezuje i mene ili bilo koga drugog da ih također "više ne čuje". Uostalom, čovjek se može adaptirati na smrad i više ga ne osjećati, ali na buku ne može. To što više "ne čuje" buku samo je privid, jer buka nastavlja razarati živčani sustav i psihu, te izaziva poremećaje lučenja hormona.

Citat 2.: "Mislim zato jer na to nisu verzirani i jer mi o tome u kući pričamo smo na najljepši način, s ponosom i divljenjem prema simbolici onoga što zvona i jesu - kod nas i svugdje u svijetu."

Možete Vi pričati o zvonima i zvonjavi što god Vam drago, no ne možete promijeniti činjenicu da se radi o metalnim uređajima koji udaranjem željeznog klatna o bronzanu ovojnicu proizvodi zvučne valove koji se šire u okolicu, te svojim učinkom na ljude potpadaju pod definiciju buke.
U potpunosti se slažem s navedenim.