problem buke imaju i:
pratite nas...

28.07.2015
Nedavno sam doselio u tzv. "Šparnu hižu" na Lenišću u Koprivnici. Kraj zgrade je crkva, točnije nije klasična crkva nego zgrada koja nema ni zvona nego su ispred na stupovima ogromni zvučnici kroz koje se pušta zvuk zvona. Zvonjava je užasno glasna i već je pisana pritužba od strane stanara da se "zvona" barem malo stišaju - i stišana su... od opasnog po sluh na opasno po živce i san. Zvoni klasično svakih 15 minuta i pune satove i to se još da izdržati ali u 6:00 i 20:00 zvoni za puni sat i onda 100 puta (u trajanju nekih 3-4 minute). Ljeti kada bi za vikend spavali uz malo svježeg zraka kraj otvorenog prozora buđenje je obavezno u 6:00. Prozori su novi i izolacija je dobra pa se kroz zatvoreni čuje manje i uglavnom se da spavati ali mislim da je apsurdno morati navečer zatvarati prozore zbog nečeg takvog. Nisam vjernik ali poštujem tuđu vjeru sve dok mi se ne nameće, a ovo je po meni čisto ometanje javnog reda i mira. Da ja u jutro u 6:00 (ili bilo koji dio dana) na balkon stavim ogromne zvučnike i pustim neki heavy metal na pola glasnoće tog "zvona" garantirano bi za 15 minuta policija kucala na vrata. Ne vidim kako se to razlikuje od ovoga. Za nekog vjernika je to možda u redu i u skladu sa vjerom (makar sumnjam da se i nekom takvom budi u 6:00 za vikend ako ne moraju), ali za sve ostale to je čisto nametanje vjere i apsurdan običaj koji se baš zato jer je običaj užasno teško može spriječiti bez ozbiljnih akcija. Najgore je to da je to "siva zona" u zakonu; za galamu, slušanje glazbe itd. ćete biti kažnjeni, a za zvonjavu će te vjerojatno dobiti odgovor "pa to je crkva" što smatram da je danas totalno neprihvatljivo.
Nije bitno je li to katolička crkva, pravoslavna, islam, budizam ili što god, mislim da je ovdje pitanje čistog zdravog razuma kojeg za sada u našem (a vjerujem ni drugim) zakonima na žalost nema ili je u sivilu.

Sretno svima koji se bore s istim problemom :)
.
 
la derniere édition de leurs fourgonnettes présente une silhouette en forme de foi pro a anthony acosta marine / olive colorway.construit pour durer plus longtemps avec armature supplémentaire et renforcé l'abrasion avancée,ADIDAS STAN SMITH PRIMEKNIT rembourrage, le basket est équipé d'un duracap ultracush chaussette doublure et underlays.le vans foi pro anthony costa marine / olive combinaison de couleur est maintenant disponible a vans pour 65 $us.comme la troisieme livraison pour l'automne / hiver 2011, guerrier de radness présente leurs & # 8216; wor & # 8217;ADIDAS YEEZY BOOST 550 collection.ADIDAS ORIGINALS ZX 500cette partie de la ligne est militaire inspirée et était entierement produites aux états - unis.ADIDAS WHITE MOUNTAINEERING Boost morceaux comprennent un imperméable, un pull boatneck anorak au vietnam era tiger de camouflage mais m-65 veste marine blues,ADIDAS YEEZY BOOST 550 blues de type indéchirable et marine dans un windshirt jaquard tigre camouflage, tricot,ADIDAS D ROSE 7 MEN pull - overs, élastique fond un pantalon cargo,ADIDAS YEEZY BOOST 750 une chemise hawaïenne, un chandail rayé quelques anglais terry, shorts, des t - shirts.un joli 4 & # 215;ADIDAS YEEZY BOOST 350 5 polaroid style lookbook a été produite pour cette partie de la collection.StartAdidas Ultra Boost Uncagedla collection est maintenant disponible en ligne aupres de détaillants et de réserve.ADIDAS SPRINGBLADE WOMEN SCHUHE