problem buke imaju i:
pratite nas...

23.09.2011
Citiram dio komentara, na koji ću se osvrnuti: "Što želim ovim komentarom? Želim zamoliti sve koji pišu pritužbe na zvonjavu, da se drže problematike zvona (pretpostavljam da je to i smisao stranice te da je na to ciljao sam autor), a da se ne piše lažno tj. nepromišljeno i s očitim neznanjem o tradiciji Crkve, o otajstvima Crkve i o samoj Crkvi kao instituciji."

Oni koji pišu o probematici crkvene buke isključivo sa stajališta ekologije i zalažu se za smanjenje zvučnog zagađenja ljudskog okoliša koje šteti fizičkom i psihičkom zdravlju ljudi i djece kao odgovor dobivaju upravo mantranje o vjeri, liturgiji i tradiciji, a kad tu logičku smicalicu pokušaju raskrinkati, s visoka im se prigovara na neznanju o tradiciji Crkve, njenim otajstvima, i t.d.

Crkvena zvonjava je buka kao što je to i tutnjava tramvaja ili revanje pijane rulje na ulici, te u njoj nema nikakvog vjerskog otajstva. Svaki pokušaj da joj se doda nekakav mistični sadržaj predstavlja pokušaj da se s terena ekologije rasprava prebaci na teologiju.
Hvala na podršci.