problem buke imaju i:
pratite nas...

21.09.2011
Moj prijatelj zivi u vasoj ulici pa govorim iz prve ruke.

Vase pitanje je bilo: "Prebacite li na drugi TV program kada vidite da netko na ulici sa suzama u očima traži pravdu?" Pa je i moj odgovor slijedio to vase pitanje.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom u nasem kvartu se odvozi smece i smetlari tim danima u rano jutro ulaze u ulice onim svojim rondavim i glasnim kamionima i vuku ove nase zelene plasticne kante te tako prave uzasno puno buke. Mozemo li i to nazvati zloupotrebom smetlarskih kamiona i njihove pozicije?

Dakle, ako sam iznijela svoje misljenje na vasu temu o zvonima i ono se kosi s misljenjem svih onih koji su protiv zvona, ne znaci to da sam vesela sto drugi ne mogu naci svoj mir, da o nekome imam nisko misljenje ili da sudim, podcjenjujem... Ukljucila sam se u raspravu jednako kao i svi oni koji su na vasoj strani i oni koji nisu samo na jedan ljudski i pristojan nacin.

Hvala lijepo na razumijevanju!

Djevojka iz prve Trnovčice
Ne volim pisati nešto što ne provjerim pa sam tako sada povjerio i sa Čistoćom.
U podružnici Čistoća djelatnici rade od 6 do 13:30.
Imaju uhodane trase kako odvoze smeće i nema točno određenog vremena kada dolaze na neku lokaciju.
Znam da kod mene znaju doći u rano jutro, niti ih ne čujem jer je cesta sa druge strane. Ponekad dođu dosta kasnije ali to je sasvim nebitno u cijeloj priči jer kamion ne prolazi ulicom svakih 15 minuta niti odvoze smeće svaki puni sat niti u 6:00 svaki dan "rondaju" 70 db(A).
U svakom slučaju, loš primjer.


Postoji mnogo toga što se konzumira u malim ili manjim količinama.

Kao djevojka znaš da se parfem stavlja u kapima.
Niti ga ne koristiš uvijek nego samo kada želiš naglasiti prigodu.
Da svaki dan koristiš parfem u znatnim količinama govorimo o zloupotrebi parfema.

Lijek u propisanoj dozi može spasiti život. Konzumacija u većoj dozi ili tokom duljeg perioda od propisanog ističe negativne efekte lijeka i govorimo o zloupotrebi lijekova.

Iz ovih primjera se vidi zašto sam koristio termin zloupotreba zvona. Možda se nekome čini pretežak ali ako bolje pogledate gornje primjere vidjet ćete da je analogija opravdana.