problem buke imaju i:
pratite nas...

19.09.2011
Nažalost, ja Vas u potpunosti razumijem, i iako nisam iz Trnovčice, imamo sličan problem u naselju - Čakovec, jug. Crkva Sv. Antuna Padovanskog zvoni od 6 ujutro i to tolikom bukom da nas probudi čak i ako imamo potpuno zatvorene prozore. Zvoni 4 puta za najavu zvonjenja i tada još 6 puta za najavu koliko je sati (za 6h ujutro).

Možete si zamisliti kolika je razina buke kad probudi građane koji su udaljeni 1,5 km zračne udaljenosti (ljeti dok imaju otvorene prozore), a kako je tek građanima koji stanuju direktno preko puta crkve - na udaljenosti od 20 m se nalaze stambene zgrade i privatne kuće.

Naravno, ljudi su se žalili, pisali pritužbe, zvali, no iz te crkvene zajednice nas ne doživljavaju. Jedino što su građani uspjeli postići jest da zvono koje zvoni u 6 h ujutro zvoni malo tiše nego ono od 7h nadalje. Ironično, stambene zgrade i privatne kuće su sagrađene puno godina prije nego li se crkva Sv. A. Padovanskog izgradila, te su neki darovali sitne novčane priloge za izgradnju da bi ih sad ta ista crkva budila ujutro, bilo praznikom, subotom, nedjeljom ili radnim danom.

Jedine dane u tjednu kada ne moramo rano ustati - za vikend i praznicima - niti u te dane ne možemo odspavati dulje od 6h radi zvonjave koja je daleko premašila normalnu razinu buke. Da je riječ o buci koja bi proizlazila iz nekog kafića/objekta isti bi u vrlo kratkom roku bio zatvoren od strane inspekcije, no unatoč pritužbama, Crkvena zajednica je izuzeta od toga zakona, i nažalost, rade što žele, te ignoriraju pritužbe građana.

Iz tih razloga, Vas u potpunosti razumijem, nažalost. Stvarno je tužno kako Crkvena zajednica uopće nema sluha za građane, a svi plaćamo poreze i doprinose državi iz čijeg proračuna i oni žive, no zauzvrat, ne dobivamo poštivanje i uvažavanje već nas smatraju ovcama.
Poštovana, na žalost znam kako vam je.
Možete li reći što ste sve poduzeli da bi riješili svoj problem?
Jeste li napravili mjerenje razine buke?