problem buke imaju i:
pratite nas...

01.07.2012
• Zagreb Trnovčica
Lijepo je što imam zvona u kvartu i da otkucavaju puni sat, ali zvona su preglasna, osobito ono u šest koje me budi "na prepad" tj. šokom kako ritmom tako i glasnoćom, isto vrijedi za nedjelju kada očekujem zaista mir nakon bučnog tjedna, naime ne samo da do kasno u noć radim nego imam i lagan san, pa molim župnika da uzme u obzir sve stanovnike kvarta te pronađe riješenje tako da zaista svi živimo u miru.
Srdačan pozdrav, V.
--
Nisam u Trnovčici, ali sam u kvartu do..Ali svejedno redovno čujem zvonajvu crkve!! Maltertiranje u 6 ujutro, pa čak i vikendom stvarno nije uredu prema ljudima koji imaju samo nedjelju za odspavati malo duže!! Što je previše je previše! Žao mi je što sam zakasnila s potpisom peticije protiv zvonjave crkve u Trnovčici!
--
Živim u trnovčici oko 300 m zračne linije od crkve i mislim da je zvonjava pretjerano glasna iako volim zvona, trebalo bi naći neki kompromis (da se zvona malo utišaju ili buka smanji na pristojnu razinu i da ne zvoni svakih 15 min) jer ovakva zvonjava zaista zna biti iritantna. I slažem se da ovo nema nikakve veze s tim da li je netko vjernik ili ne već o poštivanju čovjekovog prava na mir što ovaj gospodin nema kao i dosta drugih stanovnika trnovčice.
--
Neki dan je naš "uvaženi" i vrli svećenik u jednoj kući di je bio rekao da zbog pritužbi na zvona namjerno ih neće stišavati i gasiti,već da kome smetaju neka iseli iz Trnovčice.
Moje mišljenje je da nek on iseli u Poljsku od kuda je i došao,imamo mi i hrvata svećenika dosta.
Nek seli tamo i tamo tjera inat a ne ovde.
A ovi što im zvona ne smetaju, svi i tako žive u zadnjoj ulici tamo
prema Branovečini.
Nek dođu ujutro u ulicu pokraj crkve pa da ih vidim.
A i tako vjerojatno nerade nigdje pa mogu spavati po cjele dane i nemaju djece u kući
--
Preglasna su zvona, iritantna do bola, užas !
Ako se vjera dokazuje bukom i budjenjem ljudi - to nema nikakvog smisla. To je nasilje ! Buka koja stvara antipatije prema crkvi !
Nadam se da ce sto prije prestati !
--
Jedna sam od onih koji žive blizu Keruma i doista mogu reći da ne čujem zvona, ne znam je li razlog tome što mi soba gleda na suprotnu stranu od crkve ili što čvrsto spavam... :) A doma imam člana obitelji koji već ima problema sa spavanjem, i znam koliko to čovjeku može zagorčati život, a da se zvona čuju tako glasno i kod nas, vjerojatno bih i sama pokrenula sličnu inicijativu. No poanta je svega da nismo svi isti niti jednako otporni na vanjske podražaje, a ovo što se događa je čista fizika. Ne možete vrijeđati gospodina koji se žali na buku iz čiste obijesti i ponosa na svoja nova zvona, ako ona njega ometaju u obavljanju normalnih životnih potreba. Još pogotovo jer nije jedini kojeg ta zvona smetaju. Što se mene tiče, ta zvona mogu zvoniti i samo nedjeljom ili svaki dan prije mise, ne moramo ih sad toliko često upotrebljavati da bi nam se "isplatilo" što smo toliko uložili u njih. I ne mogu vjerovati da se svi komentatori koji su kao pravi kršćani mogu ovako nekršćanski i nedemokratski ponašati. Kršite osnovna pravila i temelje kršćanstva. Sram vas bilo.
Susjed, imate moju podršku.
Jedna kompilacija komentara vezanih uz buku crkvenih zvona u Trnovčici.
 
la derniere édition de leurs fourgonnettes présente une silhouette en forme de foi pro a anthony acosta marine / olive colorway.construit pour durer plus longtemps avec armature supplémentaire et renforcé l'abrasion avancée,ADIDAS STAN SMITH PRIMEKNIT rembourrage, le basket est équipé d'un duracap ultracush chaussette doublure et underlays.le vans foi pro anthony costa marine / olive combinaison de couleur est maintenant disponible a vans pour 65 $us.comme la troisieme livraison pour l'automne / hiver 2011, guerrier de radness présente leurs & # 8216; wor & # 8217;ADIDAS YEEZY BOOST 550 collection.ADIDAS ORIGINALS ZX 500cette partie de la ligne est militaire inspirée et était entierement produites aux états - unis.ADIDAS WHITE MOUNTAINEERING Boost morceaux comprennent un imperméable, un pull boatneck anorak au vietnam era tiger de camouflage mais m-65 veste marine blues,ADIDAS YEEZY BOOST 550 blues de type indéchirable et marine dans un windshirt jaquard tigre camouflage, tricot,ADIDAS D ROSE 7 MEN pull - overs, élastique fond un pantalon cargo,ADIDAS YEEZY BOOST 750 une chemise hawaïenne, un chandail rayé quelques anglais terry, shorts, des t - shirts.un joli 4 & # 215;ADIDAS YEEZY BOOST 350 5 polaroid style lookbook a été produite pour cette partie de la collection.StartAdidas Ultra Boost Uncagedla collection est maintenant disponible en ligne aupres de détaillants et de réserve.ADIDAS SPRINGBLADE WOMEN SCHUHE