Crkvena zvona stvaraju popriličnu buku - Mejaši, Split

02.05.2021
Poštovani!Prvo da napomenem da sam vjernik ali moja pritužba nema veze s vjerom.Živim preko puta crkve na Mejašima u Splitu i crkvena zvona stvaraju popriličnu buku.Nemam dojam da crkve u gradovima zvone svaki sat i pola sata.U današnje vrijeme kad svi imamo mobitele i satove mislim da je nepotrebno da se zvoni svaki sat i pola sata.Napominjem uz to da postoje uređaji koji mogu prigušiti zvonjavu.Kao što je poznato, buka veća od 45 decibela remeti spavanje a crkvena zvona nerijetko proizvode buku jaču od 80 decibela.Crkvu poštujem ali i želim miran život.
.
 

Čemu zvonjava - Travno, Zagreb

24.04.2021
Crkva u Travnom, nadomak "mamutice". Neko duže vrijeme nije zvonila, sada ponovo. Svaki puni sat. Zbog čega? Puno je stanovnika u neposrednoj blizini crkve, ukoliko postoji potreba za tolikim brojem vjerskih objekata, u redu, ali čemu zvonjava? Od nas se očekuje poštovanje prema svemu religijskog karaktera, ali u duhu tog istog uzajamnog poštovanja nitko ga ne pruža ostalim stanovnicima.
.
 

Bravo momci

25.03.2021
Poštovani, ovim putem želim pohvaliti župnika Mirka Sadaka i kapelana Marka Šopa koji služe u župi Marije Majke Crkve u Trnovčici. Ja i moj prijatelj snimali smo zvona ove crkve te smo uspjeli objaviti na YouTube-u. Konstatirali smo kako zvona ipak nisu preglasna, nego dapače, da su čak pretiha, pa smo konačno vrijeme Angelusa postavili na 3 minute, a vrijeme zvonjenja za mise na 5 minuta, uz dozvolu župnika tako da se taj raspored ipak neće mijenjati u korist i čast župe. Evo i par snimki: https://www.youtube.com/watch?v=AXWhEhmRN28 , https://www.youtube.com/watch?v=wIeuvNar5WU , https://www.youtube.com/watch?v=gT8hAt0Gp-M . Inicijatoru ove stranice od srca mnogo zahvaljujem što me je nesvjesno potaknuo da snimim ova zvona i da ljudi konačno vide navodni izvor "nesnosne buke", a iskreno, ja u tornju nisam imao nikakvu zaštitu za uši i nije mi bilo preglasno iako u zvonik ne zalazim često. Inicijator stranice uopće nije svjestan da on mene potiče da snimam okolo crkve i zvona kroz Zagreb! Neka tradicija ne iščezne!
Bravo momci, hvala vam što ste doprinijeli uništavanju zdravlja stanovnika Trnovčice.

Mogli ste i ovaj komentar napisati u stilu prethodnog (sve velika slova i pokoja prikladna riječ).