Lupetanje zvonima u Zaboku

31.01.2021
Neposredno pokraj mog radnog mjesta, nalazi se crkva u Zaboku. Otkad sam došla na posao, zvonila je već 5 puta (u 6:30, 7:00, 9:00, 9:30, 10:00). Ne znam kome je ovo normalno, ali vjerujem da svakoj normalnoj osobi ometa život.
.
 

Zvonjava u 5 ujutro i to 2 minute - Alilovci

19.12.2020
Poštovani,
u Alilovcima crkvena zvona zvone tri puta dnevno, u 12 i 19 sati što je još i ok, ali zvone i u 5 ujutro i to po pune 2 minute. Jučer su odlučili da će produžiti zvonjavu (vjerojatno zbog nadolazećih blagdana) na pune 4 minute što znači da sad zvona rondaju pune 4 minute u 5 ujutro!! Svako jutro nas probude sa svojom nepodnošljivom zvonjavom, a da situacija bude gora ne živim pored zvonika. Ja zaista ne vidim koji je smisao da zvona lupaju 4 minute u 5 ujutro tolikim intenzitetom i da maltretiraju stanovnike na takav način. Ovo traje godinama i čak kad se ljudi žale ništa se ne mijenja (osim što produže zvonjavu).
.
 

Crkva gospe u siti u strozancu zvoni ludacki - Strožanac

14.12.2020
Crkva gospe u siti u strozancu zvoni ludacki. Svako jutro pocinje od 6h 72x udarat, pa onda nastavi dalje otkucavati vrijeme svakih pola sata i puni sat sve do i ukljucujuci 22h. Djeca ne mogu kontinuirano spavati, buka je izrazito stresna za ljude koji rade nocne smjene ili sezonski radnici, mjesto je turisticko itd mogu nabrajati. Svecenik je neuracunljiv, svi imamo pametne telefone i/ili satove tko ce doc na misu doci ce. Tako da nema smisla sugavim zvonima.
Puna podrska ukidanju!!!
.